Makaron tagliatelle z boczkiem
wstecz
• makaron
• boczek upieczony od Kojsa firmy Kabanos
• ser feta
• suszone pomidory
• oliwki
• gruszka
• czosnek
• oliwa z suszonych pomidorów
• przyprawy , zioła toskańskie
• świeże zioła
Na patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy z suszonych pomidorów, wrzucamy pokrojony w paski boczek i podsmażamy chwilkę.
Następnie dodajemy drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy ok. 5 min. często mieszając, by czosnek się nie przypalił.
Dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki i jeszcze chwilkę podsmażamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Ugotowany makaron odsączamy i wrzucamy na patelnię. Całość mieszamy i chwilkę podgrzewamy.
Porcje makaronu przekładamy na talerze , dodajemy oliwki i ser feta . Dekorujemy świeżymi ziołami.
Smacznego!
wstecz